پودر ماهی جنوب یکی از مهم ترین محصولات جامد فرآوری شده در درصدهای مختلف است که توسط شرکت های مختلفی تهیه شده است و از آن به عنوان خوراک اصلی یا مکمل انواع دام ها و طیور استفاده می شود.
پودر ماهی جنوب ویکی پدیا
از پودر ماهی جنوب ویکی پدیا بصورت زیر تعریف شده است:
کنجاله ماهی یا پودر ماهی یک محصول تجاری با کالری فشرده است که اکثرا از پودر استخوان و احشا باقی مانده ماهی های صید شده توسط شیلات،تلفات استخرهای پرورش ماهی و ماهی های صید شده غیر قابل مصرف توسط انسان ها با روش های خاص و توسط دستگاه های صنعتی تهیه شده است.
پودر ماهی جنوب،بیشتر به عنوان خوراک دام های و طیور مختلف و یا در برخی موارد کود حیوانی استفاده می شود و برای مصارف انسانی اصلا کاربردی ندارد.
پس از صید ماهی های مورد نیاز کارخانه تن ماهی ،تفاله های بلا استفاده این ماهی ها را به همراه تلفات ماهی ها استخرهای پرورش ماهی و ماهی های صید شده غیر قابل مصرف انسان به خوبی ترکیب کرده و پس از آبگیری،پختن،جدا کردن،خشک کردن و در آخر آسیاب نمودن،تبدیل به پودر ماهی می کنند.
پودر ماهی در درصدهای بسیار مختلفی تولید شده است و بعنوان خوراک دام،طیور و آبزیان استفاده می شود.
ویژگی منحصر به فرد پودر ماهی جنوب نسبت به سایر غذاهای مورد استفاده برای دام و طیور، وجود درصد بالا تری از پروتئین و سطح امینه بیشتر وهم چنین غنی تر بودن آن از انواع ویتامین ها می باشد.
به عبارت دیگر در پودر ماهی جنوب مواد زیر موجود می باشند:
۶۰تا ۶۵درصد پروتئین
۱۵درصد چربی
۱۸درصد خاکستر
کمتر از ۱۰درصد رطوبت
در صورت تغذیه دام ها مخصوصا گاوها از این خوراک خوشمزه و پر خاصیت ،به دلیل وجود امگا ۳ فراوان و چربی بالا حجم شیر دهی آن ها بیشتر می شود.
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که ایده اولیه تولید پودر ماهی از ضایعات بلااستفاده ماهی ها از کجا به ذهن بشر رسید؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ماهی های استفاده شده در پودر ماهی از نوع ماهی های ضمن صید می باشند.
ماهی های ضمن صید یا جنوب ،ماهی هایی می باشند که در زمان صید میگو به تور صیادان و ماهیگیران می افتند و چون ارزش اقتصادی ندارند جهت خشک کردن به شرکت های متقاضی ارسال می شوند.
پس از صید ماهی جنوب و به منظور تهیه پودر ماهی ،این ماهی ها را به دو روش زیر و بین ۸تا ۱۰ روز و روزی ۱۰ساعت و حداکثر دمای ۳۸ درجه خشک می کنند:
خشک کردن ماهی به روش زمینی
روش زمینی یکی از قدیمیترین و سنتی ترین روش ها برای خشک کردن ماهی می باشد.
در این روش ماهی ها بر روی تورهایی که بر روی سطح زمین پهن شده اند بافاصله قرار داده می شوند و عملیات خشک شدن از طریق نور خورشید و زیر زمین بر روی ماهی ها صورت می گیرد.
نکته بسیار حائز اهمیت در این روش که در صورت عدم توجه به رعایت ان پودر ماهی شما خراب و کپک زده و دارای ناخالصی می شود این است که شما حتما بایستی ماهی ها را با فاصله در کنار هم قرار دهید و تحت هیچ شرایطی ماهی ها را بر روی هم قرار ندهید.
خشک کردن ماهی به روش هوایی
در این روش پس از پاکسازی ماهی های صید شده توسط صیاد ها و غربالگری برای از بین بردن تمام ناخالصی های موجود در ماهی ها ،ماهی ها را بر روی تورهایی با ارتفاع بین ۵۰تا ۱۰۰سانتی متر از سطح زمین پهن کرده و با بهره گیری از نور خورشید و نیروی باد ماهی ها خشک می شوند.
در این روش بعلت وزش باد ماهی سریعتر خشک و از کیفیت خروجی بالاتری بهره مند می شود.
پودر ماهی جنوب نی نی سایت
سایت نی نی سایت یک سایت با جنبه اطلاع رسانی ،تبادل نظر افراد مختلف و آموزشی می باشد ،البته نمی توان در موارد درمان و پزشکی ان را جایگزین پزشک نمود و تنها می توان از اطلاعات ان بهره برد.
پس از جستجو عبارت پودر ماهی جنوب در این سایت با موضوعات و تاپیک های زیر روبرو می شوید:
خرید ماهی جنوب
ماهی کبکاب جنوب
ماهی خوشمزه جنوب
ماهی جنوب شیر ماهی کدبانوها کمک
خورش قلیه ماهی (جنوب)
میخواهم ماهی جنوب بخرم؟
ماهی جنوب شناس ها و جنوبی ها فوری بیایید.
در مورد ماهی های جنوب
جنوب ها میخواهم از بندر ماهی سفارش بدم خوشمزه ترین ماهی جنوب کدام نوع است که آن را سفارش دهم؟
فروش ماهی و میگو جنوب
در بخش ویدئوها نیز با موارد زیر روبرو می شوید:
آموزش ماهی اوریگامی
نحوه صحیح پخت ماهی
ماهی سیاه کوچولو
آموزش نقاشی،کشیدن یک ماهی
پودر ماهی جنوب دیجی کالا
سایت دیجی کالا یک سایت فروش آنلاین می باشد.
پس از جستجو پودر ماهی جنوب در دیجی کالا و تعیین فیلتر بر اساس مرتبط ترین و جدیدترین مطالب موضوعات زیر را مشاهده خواهید کرد:
پودر رختشویی سافتلن ۵۰۰گرمی
پودر ماشین لباسشویی هوم کر بسته ۵۰۰گرمی
پودر سوخاری ماهی و میگو تیتان ۲۰۰گرمی بسته ۲عددی
پودر لباسشویی درفام مدل ۲۰۶۲با وزن ۱۰کیلوگرمی
پودر ماشینی پرسیل مدل لوندر با وزن ۵۰۰گرم
پودر لباسشویی دستی مدل۲ با وزن ۵۰۰ گرمی و بسته بندی۲۴ تایی
و بسیاری موارد دیگر…
و به جرأت می توانیم بگوییم که تمام مطالب نمایش داده شده متناسب با عبارت مورد جستجو ما، کاملا بی ربط به موضوع مد نظر ما می باشند.
بنابراین در سایت دیجی کالا فروش پودر ماهی جنوب اصلا انجام نمی گیرد.
پودر ماهی جنوب سایت
پس از جستجوی موضوع،پودر ماهی جنوب سایت،یکسری سایت ها برای ما نمایش داده می شوند که مطالب بسیار مفیدی در ان ها راجع به موضوع پودر ماهی جنوب وجود دارد.
در زیر ما به صورت مفید و کامل و به ترتیب اولویت نحوه نمایش سایت ها به بررسی محتوا این سایت ها می پردازیم.
پس با ما همراه باشید.
۱-سایت گنو پودر و مطالب ان راجع به پودر ماهی جنوب
گنو پودر ،یک برند معتبر و خصوصی در ایران می باشد که بعنوان اولین کارخانه خصوصی پودر ماهی در ایران فعالیت دارد.
این کارخانه در سال ۱۳۶۷ و در بندرعباس نرسیده به آب گرم گنو و دزک به بهره برداری رسیده است و هم اکنون علاوه بر همکاری با خریداران داخلی ،اقدام به صادرات محصول به کشورهای همسایه نیز نموده است.
هدف این کارخانه به سه بخش کلی زیر تقسیم می شود:
۱-جمع اوری و تبدیل ضایعات ماهی های کارخانه تن ماهی شیلات و بازار ماهی بندر عباس که در ابتدا به صورت غیر بهداشتی آن ها را دفن و یا به دریا می ریختند.
۲-تولید اشتغال و کارآفرینی برای افراد بندر عباس و اطراف
۳-بستن راه خروج ارز از ایران به سایر کشورهای همسایه(عراق،ارمنستان و غیره) برای خرید پودر ماهی وارداتی
علت خرید پودر ماهی از این شرکت طبق نظر خریداران ،کیفیت بالا محصول می باشد.
پودر ماهی موجود در شرکت گنو به سه دسته زیر تقسیم می شود:
۱-پودر ماهی جنوب که شامل تمام ماهی های جنوب می باشد.
۲-پودر ماهی تر که خود به دو دسته زیر تقسیم می شود:
پودر ماهی ساردین
پودر ماهی میکتوپیده (فانوس ماهیان)
تفاوت پودر ساردین و فانوس بصورت زیر است:
پودر ماهی فانوس ماهیان از لحاظ پروتئین غنی تر ،چربی کمتر ،رطوبت پایین تر و تی وی ان کمتری نسبت به ساردین دارد.
باتوجه به شرایط اقتصادی قیمت این محصول نامشخص است و در صورت تمایل به خرید بایستی پس از ورود به سایت گنو با پشتیبانی ان تماس گرفته و قیمت خرید و نحوه خرید را بپرسید.
۲-سایت ماهی خشک و موضوعات ان بصورت زیر می باشند.
محصول جامد فن اوری شده که از آبگیری ،پختن ،جداسازی،خشک و آسیاب نمودن ضایعات ماهی بدست می اید ،پودر ماهی نام دارد.
نکته جالب توجه در تهیه محصول این است که پودر ماهی را از انواع محصولات دریایی مثل ماهی و میگو می توان تهیه کرد اما آنرا از ماهی های ریز که پر از استخوان و چربی فراوانند مانند ساردین و متو تهیه می کنند.
ماهی های سارین و متو سرشار از منابع مفید زیر می باشند:
کلسیم
مس
اهن
فسفر
ویتامین ب۲
ویتامین ب۱۲
کولین
نیاسین
اسید پانتوتیک
ریبوفلاوین
کمی کربوهیدرات
علت استفاده از پودر ماهی در غذای دام ها ،سرعت در هضم پذیری آن،پروتئین بالا و مقدار زیاد امینو اسید (لیسیئین،متیونین، سیستئین) است که دام ها بسیار به آن احتیاج دارند در صورتی که در غذاهای دانه ای این مقدار در اندازه خیلی کمی وجود دارد.
کیفیت پودر ماهی به عوامل زیر بستگی دارد:
وضع تغذیه ماهی در اب دریا
نوع ماهی
زمان نگهداری کم در طی خشک شدن
اندازه ذرات
درجه چسبناکی
مقدار رطوبت
قابلیت انحلال ان
برای خرید پودر ماهی از این سایت شما می توانید بصورت مستقیم و با حذف واسطه ها پودر ماهی مرغوب و با کیفیت بالا را تهیه نمایید.
مزیت های شرکت و کارخانه جاسک را در زیر بیان نموده ایم.
حمایت از صیادان با تجربه
تحویل سریع کالا مورد نظر مشتری
دارا بودن مجوز فعالیت
داشتن مناسب ترین قیمت
تولید پودر ماهی با ادغام دو روش سنتی و تکنولوژی روز
امکان صادرات و هم چنین ارسال به کلیه شهرهای ایران
صیادان جوان جاسک با تولید پودر ماهی در حجم های بسیار بالا توانسته اند در چندین استان ایران شعب مختلف این کارخانه را بر پا و نیاز مردم داخل و خارج را برطرف نمایند.
آدرس کارخانه این شرکت در گلشهر بندر عباس،خیابان داماهی نبش پرواز ۲۲ ساختمان شمس طبقه دو و واحد ۳ می باشد.
۳-سایت تنکا دشت و اطلاعات ان
یکی از نکات بسیار جالب نوشته شده در مورد پودر ماهی مطلب زیر است:
در این مطلب گفته شده است که فصل صید یا همان فصل زمستان بر روی قیمت پودر ماهی بسیار تاثیر گذار است ،زیرا که هر چه صید بیشتر باشد ضایعات بیشتری وجود دارد و در نتیجه تولید پودر بیشتر و قیمت ان نیز پایین تر می آید.
۴-سایت اپسا پالت
این شرکت از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینه تولید خوراک دام و طیور اغاز کرده است.
محصولات این شرکت به صورت زیر می باشند:
پودر گوشت طیوری
پودر ماهی جنوب
پودر ماهی کیلکا
روغن ماهی جنوب
روغن ماهی کیلکا
۵-سایت ای ایستگاه
کارخانه تولید پودر ماهی هارپا در سال ۱۳۷۲ افتتاح شده است.
امروزه کارخانه هارپا در سال اقدام به تولید ۶۰۰۰تن پودر ماهی می کند.
و موارد متعدد دیگری که شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از آن ها وارد وب سایت ان مورد شوید و از سال تولید،محصولات تولیدی و مواردی از این قبیل در هر شرکت با خبر شده و اطلاعات مورد نظرتان را کسب کنید.
پودر ماهی جنوب طب سنتی
در رابطه با پودر ماهی جنوب در طب سنتی مطلب خاصی وجود ندارد چرا که طب سنتی برای انسان ها می باشد و خیلی کم در مورد انواع حیوانات و پرندگان در آن مطلب وجود دارد.
اما بهتر دانستیم که در این قسمت به بررسی مطالب راجع به ماهی ها بپردازیم.
ماهیان موجود در اب شور و اقیانوسها از نظر مزاجی از نوع کمی سرد و تر هستند اما ماهی های اب شیرین و روان از طبعی متعادل برخوردار می باشند.
به عبارت دیگر هرچه شوری آب مکان زندگی ماهی ها کمتر باشد (مثل ماهی جنوب) از سردی ان کاسته می شود و بالعکس.
با توجه به سرد بودن مزاج ماهی هنگام مصرف ان بایستی از خوردن ماهی با ترشی ،آبلیمو،رب انار،سیر ترشی،تخم مرغ و شیر خودداری نمایید و پس از مصرف ماهی مثل جنوبی ها دو عدد خرما میل کنید.
افراد دارای فشار خون نیز بایستی از مصرف ماهی با انواع ترشی ها جدا خودداری کنند.
بهترین طعم دهنده ماهی ،اب نارنج می باشد که بر خلاف سایر ترشیجات طبع ان گرم می باشد.
برخی افراد برای از بین بردن بوی ماهی ان را برای چند ساعت در شیر خیس می کنند.
افراد با مزاج سرد بهتر است ماهی را به همراه زنجبیل، فلفل، مرزه، گلپر، ترخون، خرما، عسل، آویشن، رزماری، گشنیز، تمبر هندی، پودر زیره، روغن بادام شیرین، پودر پیاز و سیر، آب نارنج، سبزی چوچاق، خالواش و یا شکم پر به صورتی که در مواد موجود داخل شکم ماهی کشمش و گردو وجود داشته باشد، مصرف نمایند.
بهتر است پس از مصرف ماهی،تا چند ساعت اب ننوشید.
افراد با مزاج گرم بهتر است ماهی را در وعده نهار میل کنند.
بجای سرخ کردن ماهی بهتر است آن را کبابی ویا با مقدار کمی آب، آب پز نموده و سپس به ان کمی روغن زیتون،کنجد و یا هسته انگور بدهید.
متخصصان طب سنتی خوردن ماهی را در فصول گرم سال بسیار سفارش نموده اند.
متخصصان طب سنتی در صورت عدم رعایت طبع غذا با طبع بدن بخصوص در مصرف ماهی وجود بیماری های زیر در بدن را گزارش نموده اند:
ام اس
سکته مغزی
روماتیسم
آلزایمر
افسردگی
در طب سنتی مصرف دوبار ماهی در هفته کافی شمرده شده است.
امام رضا (علیه السلام ) در رابطه با خوردن ماهی سه حدیث فرموده اند:
۱-هرکه از درد شقیقه و شکم می ترسد ،در تابستان و زمستان پس از مصرف ماهی نباید بخوابد.
۲-باید از این بترسی که تخم مرغ و ماهی را همزمان در معده گرد اوری ،چونکه هرگاه این دو با یکدیگر ترکیب گردند باعث بوجود آمدن قولنج، باد، بواسیر و دندان درد می شود.
۳-غسل کردن با آب سرد پس از مصرف ماهی، سبب فلج شدن می شود.